Zou je ook een inwonende kinesist willen?

Het beste alternatief voor mij bij nekpijn, spierpijn in de schouders, ... :
een massage-apparaat dat al je spieren los masseert, als echte handen

Heb je vaak last van spierpijn? Nekpijn of pijn in de schouders? Een stijve nek ? Spanningshoofdpijn?
Knap vervelend en best pijnlijk.

De oorzaak moet vaak niet ver gezocht worden : stress, te lang in eenzelfde positie zitten,  verkeerde positie bij het werken of schermkijken. Ga zo maar door.

Toch hoef je niet elke keer naar de kinesist of osteopaat, hoewel dit zalig kan zijn.
Je kan die zaligheid ook thuis ervaren. Zo vaak als je wil.

Ik maak niet graag reclame op mijn website, maar omdat ik het zelf zo vaak gebruik en veel mensen hier informatie over vragen, wil ik dit toch wel graag toelichten. Voor mij is dit immers iets fan-tas-tisch.

Vind je het waardevol om van die nekpijn of andere spierpijn verlost te worden en ben je benieuwd hoe ik dit doe : lees dan zeker door.

Heb je vaak last van nekpijn of spierpijn in de schouders?
Of van spanningshoofdpijn?

Veel mensen hebben last van nekpijn of pijn in de schouders. De grootste oorzaken zijn:

  • stress
  • verkeerde houding
  • fysieke problemen

Een massage-toestel is ideaal bij stress of verkeerde houdingen:
Het zorgt voor het losmaken van de spieren waardoor je nekpijn vermindert. Het helpt ook je spieren soepel te houden waardoor problemen niet meer zo snel de kop opsteken. En je krijgt er een heerlijk ontspannen gevoel van.

Vraag raad aan je arts bij fysieke problemen.
Daarnaast zijn er uiteraard ook mensen die nekklachten hebben om fysieke redenen: hernia, problemen met tussenwervelschijven, … Mensen met nekpijn owv dergelijke oorzaken vragen beter eerst advies aan hun arts alvorens een dergelijk massage-toestel te gebruiken.
Weet je niet goed of je nekpijn het gevolg is van stress of verkeerde houding, twijfel je, vraag dan sowieso raad aan je arts. Je kan ook even hier kijken.

Foto hiernaast : Designed by kjpargeter / Freepik

Hoe zou het voelen om elke dag een deugddoende massage te krijgen? 

 
Donnerberg massage-apparaat, de Shiatsu-masseuse altijg bij de hand

Veel merken van massage-toestellen doen deugd, maar het toestel van Donnerberg geeft echt diepgaande massage, gecombineerd met infrarood-warmte. Het is bovendien van Duitse makelij en staat jarenlang  garant voor dagdagelijks genot. Inclusief een garantieperiode van maar liefst 7 jaar! Bij mij ligt het apparaat standaard in de living, naast een zetel. Wie ook van mijn gezin (of bezoek) ‘s avonds even wil op adem komen, zet zich in die zetel en dompelt zich onder in de geneugten van een gelukzalige massage. Je kan het niet alleen gebruiken voor schouders en nek, maar ook voor de (onder)rug, je benen en zelfs je voeten, mocht je dit willen.

Op basis van shiatsu en Infrarood 

Acht massagekoppen kneden je nek en zorgen voor het ontspannen van de spieren en het wegwerken van pijnlijke knopen in je spieren. De infrarood-warmte zorgt voor de doorbloeding van de spieren. Samen geven ze je een deugddoende en gezonde massage. Het evenaart een échte shiatsu-massage. Maar van deze massage kan je elke dag genieten.  

Ga voor kwaliteit

Er zijn echt ook goedkopere toestellen op de markt. Je vindt ze onder andere op bol.com. Ik probeerde er enkele. Ze doen uiteraard ook veel deugd. 
Zelf geef ik liever een tikkeltje meer uit om jarenlang plezier te hebben en voor een toch iets diepgaandere ervaring. Ik zal in de toekomst  eens een vergelijkende test doen en dit toevoegen op mijn blog. Zo kan je zelf ook beter kiezen. 

Zo ziet ze eruit,
mijn huis-masseuse,
no "happy end",
wel "good-bye pain".

Voorkom stress en stijve spieren

Doe ook iets aan de achterliggende oorzaak van nekpijn
  

Bij stress helpen relaxatie-oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie, autogene training, …  Ik help je graag op weg om je stress te lijf te gaan. Kijk naar mijn aanbod om te zien hoe ik je daarbij kan helpen.
Ik kan je individuele coaching geven, maar ook groepssessies.
Daarnaast staat ook een video-abonnement ter beschikking, een soort van Netflix voor relaxatie- en ontspanningsoefeningen.

Bij een verkeerde houding, is het belangrijk om
  • niet te lang in dezelfde houding te zitten,
  • nu en dan eens rek-en strekoefeningen te doen
  • en vooral : in een ergonomisch juiste houding te zitten.