Somnox slaaprobot: review en kortingscode

Na een zoekttocht van bijna 40 jaar, heb ik het eindelijk gevonden: iets wat me ‘s avonds in slaap wiegt. Het is een robotje, of beter gezegd een kussen in de vorm van een baby waar ik tegen aan kan vleien en dat beweegt alsof het in- en uitademt. 

Je vindt er ook op deze plaats meer over.

Hier krijg krijg je mijn verhaal te horen, van mijn zoektocht, mijn hoop, mijn ontdekking.

Ze is ten einde raad.

Véronique ligt te kijken naar het plafond. Haar donsdeken omfloerst zachtjes haar verkrampte spieren. Haar droge lippen kraken op haar verse kussensloop. Slopend. Die nachten.

Véronique kijkt op haar angstige wekkerradio. Het rode licht lacht haar uit. Alweer vijf minuten verstreken. Ze telt de minuten die ze al wakker ligt. Ze telt de uren die ze al wakker ligt. Maar bovenal telt ze hoeveel uren ze nog kan slapen en hoeveel ze dan maximaal zal geslapen hebben. Kan ze hiermee de dag rondkomen? 

Ze draait en keert om in een goede houding te komen. Misschien nog een half uurtje naar TV kijken -de zoveelste herhaling van Air Crash Investigation? 

Haar gedachten dwalen nietsvermoedend af. Was ze gisteren te assertief tegen haar man? Had ze alweer geslikt wat haar collega haar als extra taak doorgaf? Wat moet ze koken als volgend weekend Marleen en Jo op bezoek komen? Ze mag zeker niet vergeten een fles goede witte wijn te kopen. 

Ze is het beu. 
Waarom kan zij niet wat zoveel anderen zonder enig probleem kunnen?

Ze is oververmoeid, raakt snel geïrriteerd, vergeet steeds vaker dingen, kan niet zo gemakkelijk meer genieten van al het moois om haar heen. 

slaapproblemen slapeloosheid insomnia slapen inslapen doorslapen

Wat moet ze beginnen?

Net als ze denkt dat ze het niet meer uithoudt, valt haar vermoeide oog toevallig op een Instagram-post. 

Rust in je hoofd en beter slapen.  
Effectief en zonder medicatie.

Somnox, de slaaprobot.
Dé oplossing voor je slaapproblemen.

Uiteraard staan haar zintuigen op scherp. Ze bezoekt de website.
Is het een eigenschap van mensen met slaapproblemen dat ze alles over-analyseren? Indien niet, is Véronique alvast gekluisterd aan deze karaktertrek. 

Alles wat ze leest klinkt als muziek in de oren. De Somnox slaaprobot is niet goedkoop, dus Véronique wil zekerheid dat haar aankoop niet het zoveelste product is dat ze gekocht heeft en dan in de kast stof staat te vangen. 

Ze begint al te dagdromen …

 

Stel je voor dat de slaaprobot wél werkt!

diepe slaap REM herstellend

Probeer je het zelf eens voor te stellen : 

Hoe zou het voor jou aanvoelen als je 8 uur zou kunnen doorslapen?

Een droom, niet ?

 

Daarom test Véronique voor jou
de Somnox slaaprobot.
Een eerlijke review.

1. De aankoop van de Somnox slaaprobot

Ik wil je graag vertellen wat ik -Véronique- aan opzoekingen hebben gedaan vooraleer tot aankoop over te gaan.

Vervolgens keek ik naar alternatieven in de markt. Maar het blijkt dat het een baanbrekend concept is. Ondanks de simpliciteit van de Somnox slaaprobot –een kussen dat beweegt en daardoor een ademhaling simuleert, zijn er geen gelijkaardige producten. Maar vergis je ook niet. Het product lijkt misschien simpel, maar er zit toch wel wat technologie achter.

Tenslotte zocht ik of je het product ergens goedkoper kan vinden dan bij Somnox zelf. Niet dus. Bovendien genoot ik bij Somnox van een kortingscode van 25€.

Aangezien dit een eerlijke review is, moet ik wel toegeven dat ik de Somnox slaaprobot vermoedelijk niet had gekocht indien er geen 30 dagen niet tevreden geld terug garantie was. 

Eerst en vooral las ik de volledige website van het bedrijf dat de Somnox heeft ontwikkeld.
De man achter het bedrijf -Julian Jagtenberg, een Nederlander-heeft dit product bedacht voor zijn moeder, die ook aan slapeloosheid leed. Hij heeft zich omringd door een klein team. Werkelijk, ze maken -letterlijk- je dromen waar.

Het grootste nadeel van de robot (en voor mij ook het engie) is namelijk dat hij niet bepaald goedkoop is. Zeg maar kostelijk, maar ook kostbaar. Maar voor wie het zich kan permitteren: wat is er méér waard dan goed slapen?

Omdat ik echt in de wolken ben van het concept van de Somnox Slaaprobot, heb ik contact opgenomen met Julian Jagtenberg van Somnox. En ik ben zeer blij je te mogen melden dat je ook een korting krijgt van 25 €, met kortingscode “mybreathingcoach25”.

 

2. Ingebruikname & Instellingen

Wat moet je nu doen als je het toestel ontvangt?

Je zal nagenoeg dagelijks een mail krijgen waarbij je functie per functie leert ontdekken. Maar je kan uiteraard ook zelf aan de slag gaan.

Stap 1: Laad je Somnox slaaprobot op

Ook al was ik enthousiast om het toestel de eerste nacht al te gebruiken, het moest eerst minstens een halve dag aan de stekker. Om je energie te geven, heeft het toestel ook energie nodig.

futloos

Stap 2: Installeer de app

Download de Somnox Slaaprobot mobiele applicatie in de App Store of Google Play Store op je smartphone of tablet.
Daarmee configureer je het apparaat.

slaapproblemen slaaprobot somnox review kortingscode

Stap 3: Laat je leiden door de uitgebreide handleiding

Naast de geschreven handleiding vind je in de app stapsgewijze handleiding, met video’s en veel uitleg.
Je leert er alles over het gebruik.

slaapproblemen slaaprobot somnox review kortingscode

Stap 4: Stel je gewenste ademhaling in

De belangrijkste troef van de slaaprobot is dat hij rustig ademt zodat jij ook rustig begint te ademen. Bij Buteyko en hartcoherentie spreken we van een optimale ademhaling met 6 ademhalingen per minuut. Maar als dit nog ver ligt van je natuurlijke ademhaling, dan begin je beter met bv 9 ademhalingen. Je kan ook je eindfrequentie wat lager instellen (bv 7) om tijdens de oefening stillekes aan trager te ademen. 

Je kan het ademritme ook volledig persoonlijk instellen door “synchroniseer ademhaling”. 

slaapproblemen slaaprobot somnox review kortingscode

Stap 5: Stel je oefening in

Je hebt 3 soorten oefeningen. Dutten, Slapen of Ontspannen. Allemaal verschillen ze lichtjes van ritme (aantal seconden IN en aantal seconden UIT ademen). Het meest gebruikte zal allicht “slapen” worden. Je stelt dan in hoeveel minuten je wil oefenen als je ‘s avonds in je bed kruipt. Slaap je normaal pas in na een uur, stel dit dan ook zo in. Er zijn verschillende soorten rustgevende geluiden mogelijk. Je kan kiezen voor geen geluid of een van de meer dan 20 tracks. Ik zet ze relatief stil en ook maar een beperkte tijd. 

slaapproblemen slaaprobot somnox review kortingscode

3. Gebruik: review van de Somnox slaaprobot

En dan ga je hem dagelijks gebruiken. 
Nu wordt het interessant!

Eerst even wennen

Vooreerst wil ik je waarschuwen: je zal wellicht niet na nacht 1 lekker slapen.

Ten eerste moet je wennen aan het kussen. Het is zwaar en je moet het goed tegen je aandrukken om de ademhaling te voelen. Je hand moet ook op een specifieke plaats liggen. Eerst voelt het wat raar aan. Nu lukt het me zo. 

Ten tweede maakt het toestel geluid. Ik weet niet of het de motor is, of het doelbewust is. Zelf vind ik het geluid aangenaam omdat het het ritme mee aangeeft. Ik vermoed dat niet iedereen er zo zal over denken. 

 

Wat vind ik er zo goed aan?

Suggesties

Ook leuk om weten

online video abonnement

Ondersteunend aan dit toestel, kan ik je leren hoe je best moet ademhalen.

  • Wat je moet doen om door je neus te ademen.
  • Met een borstademhaling.
  • En hoe je geleidelijk leert om traag te ademen. 

Ik heb daarvoor onder andere online video-abonnementen.